Transparență și plus de confort

Costurile energiei au crescut considerabil în ultimele decenii, iar dorinţa oamenilor de a reduce consumul de energie este din ce în ce mai mare.

Atenţia noastră este îndreptată către creșterea eficienţei energetice și, în același timp, spre obţinerea unui Plus de confort.

Indiferent de sezon sau de vremea de afară, SGG PLANISTAR SUN PLUS este conceput pentru a oferi un maxim de transparenţă, un factor solar foarte scăzut și un coeficient de izolare termică excelent.

Confort iarna
Confort vara
Economie de energie
Confort luminos

Informații pentru utilizatorii finali

PLANISTAR SUN PLUS are funcţie multiplă: izolare termică avansată (datorită emisivităţii foarte scăzute, căldura transportată în spectrul radiaţiilor infraroșii este reflectată), control solar (reflectă o mare parte a energiei solare) și transmisie ridicată de lumină naturală.

Performanţele sunt asigurate de combinaţia de straturi aplicate pe o sticlă transparentă, utilizând un proces de sputerizare catodică în instalaţii speciale (magnetron), în condiţii de vid înaintat şi atmosferă controlată.

Estetică

Datorită transparenţei ridicate, aspectului neutru și transmisiei luminoase mari, cu PLANISTAR SUN PLUS se obţine echilibrul între formă și funcţie.

Confort vizual

Transparenţa ridicată asigură un Plus de confort vizual, un Plus de comunicare și echilibru între mediul interior și cel exterior.

Transmisia luminoasă

Transmisia luminoasă mare reduce, de asemenea, nevoia de iluminare artificială în timpul orelor de zi, ajutând la reducerea costurilor de energie.

Confort și eficiență

PLANISTAR SUN PLUS poate fi folosit pentru a crea interioare mai confortabile prin reducerea supraîncălzirii și implicit a necesităţii costisitoare de utilizare a aerului condiţionat pe timp de vară, reducând în același timp pierderile de căldură pe timp de iarnă.

Astfel costurile pentru încălzire / răcire pe perioada întregului an se reduc considerabil.

PLANISTAR SUN PLUS este potrivit atât pentru clădirile rezidenţiale, cât și pentru clădirile comerciale mici. Datorită proprietăţilor unice ale depunerii, este ideală pentru aplicaţii care necesită o transmisie luminoasă ridicată și neutralitate excelentă – pe lângă valoarea optimă a controlului solar și a izolării termice.

Procesarea sticlei PLANISTAR SUN PLUS este similară cu cea a oricărui tip de sticlă din gama PLANITHERM.

Sticla PLANISTAR SUN PLUS trebuie montată obligatoriu în geam izolant, cu depunerea poziţionată exclusiv pe faţa 2. Depunerea de pe sticla PLANISTAR SUN PLUS trebuie îndepărtată de pe conturul sticlelor înainte de asamblare. Nu poate fi securizată/călită.

Sticla PLANISTAR SUN PLUS poate fi laminată, depunerea fiind poziţionată întotdeauna pe partea din exterior a sticlei laminate. În cazul acestei asamblări, depunerea și PVB-ul nu pot fi în contact.

Valori spectrofotometrice conform normelor SR EN 410 și SR EN 673
Sticlă exterioară PLANISTAR SUN PLUS
Configuraţie vitraj (mm) 4 (16) 4 (90% Argon)
Sticlă interioară PLANICLEAR
Transmisie luminoasă (TL %) 70
Reflexie externă (RL ext%) 13
Factor solar (g) 0.37
Coeficient de transfer termic, Ug W/(m².K) 1.0

SGG Planistar Sun Plus