Sisteme pentru ferestre/uși cu barieră termică

MB-60 este un sistem modern din aluminiu care se foloseşte la executarea elementelor arhitecturale care necesită izolare termică şi acustică: diferite tipuri de ferestre, uşi, vitrine, construcţii structurale etc.

  • Adâncime constructivă toc: 60 mm

  • Adâncime constructivă cercevea: 69 mm

  • Grosimea maximă a pachetelor de sticlă: 24 mm

  • Izolare termică profil Uf: > 1,4 W/m2 K

  • Testare etanșeitate maximă: 4 (600 Pa)

  • Impermeabilitate: E900 (900 Pa)

  • Rezistența încărcării din vânt: C5 (2000 Pa)

Informații pentru utilizatorii finali

Profilele sistemului sunt structurate pe trei camere, adâncimea de construcţie a secțiunilor ferestrei fiind de 60 mm pentru toc şi 69 mm pentru cercevea, iar la uşa, de 60 mm şi respectiv 60 mm. Adâncimile secțiunilor în cazul cercevelei şi tocului dau efectul unei singure suprafeţe din partea exterioară după închidere – în cazul ferestrei, şi efectul unei dublări a suprafeţei, cercevelei şi tocului – în cazul uşii. Forma profilelor permite realizarea unor construcţii a uşilor şi ferestrelor rezistente şi estetice.

Există şi posibilitatea de îndoire a profilelor, precum tocuri, cercevele, baghete, care permit realizarea diferitelor tipuri construcţii în arc de cerc.

Sistemul MB-60 se caracterizează cu un coeficient scăzut de transmitere a căldurii U – datorită utilizării compartimentelor termice şi a garniturilor. Profilele sistemului îndeplinesc cerinţele termice ale grupei de materiale 2.1 pentru ferestre şi 2.2 pentru uşi, conform DIN 4108. Puntea termică utilizată pentru acest sistem este în forma literei omega cu lăţime de 24 mm la ferestre şi de 14 mm la uşi, executata din poliamidă întărită cu fibră de sticlă. Forma poliamidei măreşte rigiditatea profilelor în raport cu poliamidele plane şi facilitează evacuarea apei din secțiuni, asigurând în acelaşi timp o izolare termică adecvată în orice fel de condiţii atmosferice. Pragurile executate din HPVC şi garniturile din EPDM garantează o izolare excelentă a cercevelor pentru uşi şi asigura etansarea la aer şi apa.

Caracteristica de bază a sistemului este compatibilitatea perfectă cu sistemele de ferestre şi uşi MB-45 şi MB-70. O astfel de idee de construcţie ne-a permis să obţinem şi să utilizăm multe elemente compatibile în aceste sisteme, ca de exemplu: baghete comune adiacente geamului, colţare, garnituri de etanşare, garnituri adiacente geamului, garnituri de închidere, feronerie comună, închizători, balamale şi multe procese tehnologice identice, ca de exemplu nituirea elementelor de îmbinare şi a transversalelor, lipirea colţarelor, tăierea diferitelor elemente, etc. Unul din efectele acestei unificări este atât aspectul exterior cât şi cel interior al produselor, asa incat ferestrele si uşile cu închidere exterioară sau interioară realizate cu sisteme diferite sunt aproape identice.

Izolarea termică Uf > 1,4 W/(m2K)
Permeabilitatea la aer class 4
Impermeabil class E900
Rezistența la vânt class C5