Sisteme suprapuse SKT Opoterm

Rulourile suprapuse SKT Opoterm se adresează persoanelor care caută o soluție estetică și funcțională. Rulourile SKT Opoterm pot fi folosite atât în clădiri nou construite, precum și în timpul modernizării clădirilor existente. Produsul este foarte versatil și permite instalarea fără încastrare, cu încastrare parțială sau totală, deorece partea din față a casetei este dotată cu un profil de susținere care constituie bază pentru orice material de finisare (de ex. polistiren, tencuială, clincher, etc.), astfel încât să rămână ca un element imperceptibil al fațadei.

 • Lățime maximă: 3000mm  (2000mm cu plase antiinsecte încorporate)

 • Înălțime maximă: 3200mm (2400mm cu plasă antiinsecte încorporată)

 • Material profil: aluminiu

 • Lamele: aluminiu cu spumă interioară

 • Vopsire: câmp electrostatic

Culori disponibile standard:

Comanda din shop

Informații pentru utilizatorii finali

 • posibilitatea de a alege modul efectuării reviziei prin partea de jos sau prin partea frontală a carcasei, chiar înainte de asamblarea finală a ruloului.
 • instalarea sistemului se face direct pe rama ferestrei prin profilul adaptiv selectat corespunzător
 • profile compatibile cu majoritatea sistemelor de ferestre sau uși de lemn, aluminiu sau PVC
 • cortina ruloului este fabricată din profile de tablă de aluminiu de înaltă calitate, care conferă rezistență la abraziune și intemperii
 • Lățime maximă: 3000mm (2000mm cu plasă antiinsecte încorporată)

 • Înălțime maximă: 3200mm (2400mm cu plasă antiinsecte încorporată)

 • Material profil: aluminiu

 • Lamele: aluminiu cu spumă interioară

 • Vopsire: câmp electrostatic

Rulourile exterioare suprapuse SKT OPOTERM asigură o izolare termică excelentă, permițând reducerea semnificativă a costurilor de încălzire în timpul iernii, iar vara protejează perfect interiorul de încălzirea excesivă.

Design-ul sistemului permite integrarea de plasă antiinsecte, asigurând o protecție eficientă împotriva acestora.

Sistem de rulouri suprapuse SKT OPOTERM tencuit exterior

Sistem de rulouri suprapuse SKT OPOTERM cu casetă aparentă

Sistem de rulouri suprapuse SKT OPOTERM tencuit exterior cu plasă împotriva insectelor încorporată.

Sistem de rulouri suprapuse SKT OPOTERM cu casetă aparentă și plase împotriva insectelor încorporată.

PA 39 este unul dintre cele mai populare profile de aluminiu. Succesul său este bine dovedit: jaluzelele tip rolă fabricate din acest profil protejează ferestrele în mii de case din Europa. Înălțimea redusă și forma subțire favorizează utilizarea sa la fabricarea jaluzelelor. Acest lucru face ca profilul să se înfășoare ușor și să potrivească ca dimensiune chiar și celor mai mici carcase. Grație căptușelii de spumă, aceste profile asigură un grad ridicat de izolație termică și acustică. Greutatea redusă pe care o are permite utilizarea dispozitivelor de comandă manuale, a celor dotate cu resort sau a celor electrice. Profilul PA 39 este disponibil cu sau fără perforație într-o gamă largă de culori tip RAL. Stratul de acoperire are o rezistență foarte bună a culorii și este rezistent la abraziune și intemperii.

Profilele din aluminiu sunt produse ecologic pure. Spuma nu conține CFC, iar vopselele utilizate în procesul de producție nu conțin cadmiu.

Profilul de rulou PA 43 este cea mai nouă ofertă a companiei Aluprof. Cu parametrii tehnici excelenți si cu o lațime mai mare, produsul permite fabricarea de rulouri cu o înalțime mult mai mare. Structura și forma profilului permit obținerea lățimilor mari (până la 3,9 metri), fapt ce permite acoperirea geamurilor cu deschideri mari. Profilele PA 43 au un standard înalt de calitate,fiind construite din foi de aluminiu rezistente la intemperii și abraziune.Profilele sunt umplute cu un nou tip de spumă poliuretanică ceea ce îi asigura un grad mai mare de rigiditate si rezistență.

Profilul PA 43 este disponibil cu sau fără perforație într-o gamă largă de culori tip RAL. Profilele din aluminiu sunt produse ecologic pure. Spuma nu conține CFC, iar vopselele utilizate în procesul de producție nu conțin cadmiu.

Profilele PA 43 sunt destinate utilizării în toate tipurile de sisteme de rulouri disponibile în oferta firmei Aluprof, iar gama largă și modernă de culori permite asortarea ruloului cu orice fațadă a construcției.

PA 52 este proiectat pentru a fi utilizat la jaluzele tip rolă de mari dimensiuni. Robustețea profilului îi asigură acestuia un grad sporit de rigiditate, menținându-și în același timp aspectul bine definit și proporțional. Umplut cu spumă, profilul dispune de bune proprietăți de izolare termică și acustică. În funcție de aplicație, se recomandă utilizarea dispozitivelor de comandă manuale, cu resort sau electrice. Profilul PA 52 este disponibil cu sau fără perforație într-o gamă largă de culori tip RAL. Stratul de acoperire are o rezistență foarte bună a culorii și este rezistent la abraziune și intemperii.

Profilele din aluminiu sunt produse ecologic pure. Spuma nu conține CFC, iar vopselele utilizate în procesul de producție nu conțin cadmiu.

PA 55 este proiectat pentru a fi utilizat la jaluzele tip rolă pentru ferestre de mari dimensiuni, cadre de ușă și vitrine comerciale de mici dimesniuni. Robustețea profilului îi asigură acestuia un grad sporit de rigiditate, menținându-și în același timp aspectul bine definit și proporțional. Profilul PA 52 este disponibil cu sau fără perforație într-o gamă largă de culori tip RAL. Stratul de acoperire are o rezistență foarte bună a culorii și este rezistent la abraziune și intemperii.

Profilele din aluminiu sunt produse ecologic pure. Spuma nu conține CFC, iar vopselele utilizate în procesul de producție nu conțin cadmiu.

Controlul manual (acționare manuală)

Este în acest moment cea mai căutată opțiune și cea mai economică, dar necesită un efort mai mare în manipularea rulourilor, în special când aveți un număr mare al acestora sau dacă sunt de dimensiuni mari.

Retractoarele manuale sunt folosite în principal pentru manipularea rulourilor standard, de dimensiuni relativ mici.

Acționare manuală cu șnur

Acționare manuală cu bandă

Acționare manuală cu manivelă.

Acționare manuală cu vinci

Acționare manuală cu arc

Dispozitive electrice de acționare

Acestea reprezintă o soluție mai scumpă, dar mult mai convenabilă. Au control complet automat ce ridică și coboară perdeaua folosind un sistem electric de acționare. Sistemele electrice de acționare asigură confort maxim în operarea rulourilor.

Individual sau centralizat:

 • control central –  toate rulourile operate dintr-un singur loc
 • control individual – un loc / rulou

Tehnologia de ultimă generație vă permite folosirea cronometrului de control ce va ridica și coborâ automat perdeaua rulourilor și obloanelor la momentul presetat.

Sisteme de control:

Control cablat

Posibilitatea de a opera rulourile folosind un întrerupător cu acționare prin cheie și întrerupător electric rectangular. Prin folosirea sistemelor de control puteți configura soluții multiple individuale.

Control radio (wireless)

Nu necesită cablare suplimentară, astfel încât pereții dvs. rămân intacți; această soluție poate fi folosită oriunde în casa dvs. Comenzile legate de coborârea, ridicarea sau oprirea rulourilor și obloanelor sunt transmise la sistemul de acționare printr-o telecomandă sau un transmițător de perete. Acest tip de control vă permite practic orice configurații.

Smart control

Reprezintă o soluție modernă a firmei Aluprof concepută pentru a oferi confort și siguranță pentru utilizatori. Datorită aplicării tehnologiei moderne, controlul rulourilor sau ușilor de garaj devine extrem de simplu. În plus, controlul suplimentar al rulourilor va fi posibil din orice loc și în orice moment, folosind un calculator, o tabletă sau un smartphone. Aplicația gratuită cu o intefață confortabilă și modernă este extrem de prietenoasă pentru utilizator, permițând crearea și controlul unui grup de dispozitive, cum ar fi rulourile, ușile de garaj sau jaluzelele de fațadă.

Avantaje Aluprof SmartControl

 • economisirea energiei – iarna, când condițiile sunt nefavorabile, puteți închide rulourile pentru a proteja interiorul împotriva pierderilor de căldură, dar, în zilele însorite, puteți permite pătrunderea razelor soarelui. În zilele călduroase, închiderea rulourilor permite prevenirea încălzirii excesive a încăperilor, reducând astfel consumul de aer condiționat și crearea unui climat favorabil pentru utilizatorii din interior. În afară de asta, datorită gestionării energiei, putem reduce consumul de la distanță. Astfel permiteți evitarea costurilor suplimentare.
 • costuri de exploatare reduse – folosirea controlului inteligent pentru rulourile exterioare poate reduce cheltuielile pentru încălzire în timpul iernii și răcire în timpul verii cu până la 30% pe an. Această soluție poate contribui, de asemenea, la scăderea consumului de energie în cazul în care uitați lumina aprinsă.
 • protecție suplimentară împotriva spargerii – datorită opțiunii de autoprogramare, la ora stabilită rulourile sunt acționate prin pornire setată anterior, ceea ce simulează prezența dvs. în locuință descurajând în acest fel un potențial spărgător.
 • confort în utilizare – posibilitatea de a grupa rulourile și de a crea așa-numitul “scenariu” care vă permite să gestionați deschiderea și închiderea lor în funcție de nevoile individuale. Exemplu de scenariu: “DEȘTEPTARE” la ora 07:00 acționează rulourile înspre poziția deschis.
 • garanția siguranței – criptarea conexiunilor împiedică accesul la panoul utilizatorului de către entități străine, precum și posibilitatea de a controla dispozitivele fără parolă (criptare de securitate la nivel bancar).

Culori standard

Informații pentru constructori / arhitecți

 • Lățime maximă: 3000mm (2000mm cu plasă antiinsecte încorporată)

 • Înălțime maximă: 3200mm (2400mm cu plasă antiinsecte încorporată)

Dimensiuni casetă exterioară – rulouri suprapuse

Peste linia verde este recomandată acționarea cu șnur sau bandă. Sub linia verde este recomandată acționarea cu manivelă sau motor. Sub linia roșie este obligatorie acționarea cu manivelă sau motor.

Dimensiuni casetă exterioară – rulouri suprapuse cu plasă antiinsecte

Peste linia verde este recomandată acționarea cu șnur sau bandă. Sub linia verde este recomandată acționarea cu manivelă sau motor. Sub linia roșie este obligatorie acționarea cu manivelă sau motor.

Montaj rulouri exterioare suprapuse SKT

Variantă montaj cu casetă liberă

Variantă montaj cu casetă izolată la exterior

Ghidaj rulou suprapus

Montaj rulouri exterioare suprapuse cu plasă insecte la interior SKT NOVA

Variantă montaj cu casetă liberă

Variantă montaj cu casetă izolată la exterior

Ghidaj rulou suprapus

Lamele

Lamelă PA 39

Lamelă PA 43

Lamelă PA 52

Lamelă PA 55

Ghidaje

Ghidaj simplu 60 mm pt. SKT

Ghidaj dublu 60 mm pt. SKT NOVA

Lamele terminale

Lamelă terminală 40 mm

Lamelă terminală plasă insecte încorporată

Casete rulouri suprapuse (SKT)

Casetă SKT 230/170

Capac de vizitare pentru profil mai lat de 80mm (caseta de 170mm)

Casetă SKT 230/210

Capac de vizitare pentru profil mai lat de 80mm (caseta de 210mm)

Casetă SKT 255/240

Capac de vizitare pentru profil mai lat de 80mm (caseta de 255mm)

Ghidaj rulouri suprapuse SKT

Casete pentru rulouri suprapuse cu plase încorporate la interior – drept (SKT NOVA)

Casetă SKT NOVA 230/170

Casetă SKT NOVA 230/210

Casetă SKT NOVA 255/240

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept